فصلنامه مددکاری اجتماعی و بهزیستی اجتماعی- راهنمای نگارش مقاله
راهنمای نگارش مقاله

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1400/7/8 | 
راهنمای نگارش مقاله
 
نویسندگان محترم دقت نمایند مقاله ارسالی باید بر اساس فرمت فصلنامه باشد و از درج عنوان های اضافی خودداری نمایند. عناوین اصلی عبارتنداز:
 
  • چکیده فارسی / چکیده انگلیسی
  • مقدمه
  • روش شناسی
  • یافته ها
  • بحث و نتیجه گیری
  • منابع
 
  1. چکیده چکیده به صورت ساختاریافته و شامل بخش های مقدمه، روش شناسی، یافته ها، نتیجه گیری و حداکثر ۲۵۰ کلمه بدون ذکر منابع و اختصارات باشد. در انتهای چکیده ذکر حداقل ۳ و حداکثر ۵ کلیدواژه ضروری است.
  2. فونت، اختصارات: عنوان فارسی مقاله باید با فونت B Nazanin Bold  و سایز ۱۴ و عنوان انگلیسی مقاله با قلم Times New Roman  Bold و سایز ۱۲؛ همچنین چکیده فارسی B Nazanin (سایز ۱۰) و چکیده انگلیسیtimes new roman (سایز ۹) نوشته شود. برای تایپ متون از قلم B Nazanin در اندازه ۱۲ و برای متون انگلیسی از Times News Roman  در اندازه ۱۰ استفاده شود. برای ایجاد تمایز بین بخش های مقاله از فونتBold  B Nazanin در اندازه ۱۱ استفاده شود. محتوای جداول با قلم  B Nazanin در اندازه ۱۰ باشند. فصلنامه مختار است مقالات را ویرایش ادبی و موازین رسم الخط مصوب فرهنگستان زبان وادب فارسی را رعایت نماید.
از نوشتن کلمات اختصاری در عنوان و چکیده خودداری نمایید. اصطلاح کامل اختصارات در اولین بار استفاده در متن، میبایست به صورت زیرنویس آورده شود، مگر این که یک استاندارد اندازه‌گیری باشد. برای تمامی اسامی غیرفارسی و اصطلاحات تخصصی زیرنویس انگلیسی داده شود.
 
  1. نویسنده/گان نام نویسنده و یا نویسندگان باید به طورکامل به همراه رتبه علمی، معادل انگلیسی و وابستگی آنان به دانشگاه، موسسه پژوهشی و غیره ذکرشود. نویسنده مسئول با علامت * متمایز و به همراه آدرس، شماره تماس و رایانامه وی، در زیرنویس صفحه نخست ذکر شود مشخصات نویسندگان می بایست به طور کامل و دقیق در فرم ثبت نام در صفحه سایت مربوط به مقاله و همچنین فایل با نام، نوشته شده و بر هم منطبق باشند. و ایمیل نویسندگان کاملا دقیق نوشته شود.
  2. متن اصلی مقالات: متن اصلی مقالات شامل مقدمه، روش، یافته ها، بحث و نتیجه گیری و منابع می‌باشد.  مقاله ارسالی بدون احتساب چکیده‌، جداول، نمودارها، تصاویر و فهرست منابع حداکثر از ۴۰۰۰ کلمه تشکیل شده باشد. هریک از بخش های مقاله در زیر توضیح داده شده است:
  • مقدمه: باید خلاصه، روشن، هدفمند و منظم نوشته شود. لذا نویسندگان محترم لازم است به نوع, توالی و ترتیب منطقی اطلاعات ارایه شده در مقدمه توجه نمایند. این اصول در مطالعات کمی و کیفی تفاوتی ندارند و ترتیب آنها شامل : ۱- توضیح در مورد موضوع و عرصه پژوهش به صورت عام.  ۲- توضیحات اختصاصی تر در مورد جنبه یا بعدی از مشکل که مورد توجه خاص این مطالعه است. ۳- مروری بر یافته های مطالعات دیگر که مرتبط با مساله و موضوع پژوهش می‌باشد. ۴ - تحلیل اطلاعات ارایه شده در سه بند فوق خصوصاٌ یافته های مطالعات مرتبط و تبیین خلا ء یا شکاف موجود در مورد مساله مورد پژوهش در راستای ضرورت انجام مطالعه حاضر ۵ - بیان اهداف یا سوالات یا فرضیه ها اصلی پژوهش
  • روش شناسی:  یکی از بخش های مهم مقاله که بیانگر استحکام و دقت مطالعه می‌باشد، اطلاعاتی است که در روش مطالعه بیان می‌گردد. با توجه به تفاوتهای روش شناسی مطالعات کمی و کیفی، نحوه نگارش این بخش بطور مجزا بیان می‌شوند .
  در مطالعات کمی، روش باید شامل اطلاعاتی روشن و کامل در باره:
  الف- طراحی مطالعه و تناسب آن با هدف/سوال/فرضیه و زمان و مکان, جامعه مطالعه و محیط, نمونه ها، ویژگی های ورود و خروج آنها از مطالعه، برآورد حجم نمونه ها، روش نمونه گیری و نحوه و روند تخصیص آنها در گروههای مطالعه و همچنین متغیرهای اصلی و تعاریف آنها باشد.
  ب- روش کار یا مراحل مداخله، ابزار اندازه گیری، اعتبار و پایایی آن، روند امتیاز بندی داده های حاصل از ابزار (کمی و کیفی) و ملاحظات اخلاقی
  پ- نحوه مدیریت داده ها، نرم افزارهای کامپیوتری، روش ها و آزمون های آماری
  در مطالعات کیفی، باید شامل اطلاعاتی روشن و کامل در باره:
  الف- طراحی مطالعه و تناسب آن با هدف/سوال تحقیق، زمان و مکان یا محیط طبیعی مطالعه، نحوه دستیابی به مشارکت کنندگان و ویژگی های آنها
  ب- روش یا نحوه ورود پژوهشگر به عرصه طبیعی مطالعه، توضیح کامل در مورد روش ها و مراحل تولید یا جمع آوری داده ها، نحوه و معیار اشباع یا اتمام جمع آوری داده ها، توضیح روش های بکار رفته در تعیین اعتبار ودقت داده ها (مقبولیت credibility ، تایید پذیری Confirmability ، قابلیت انتقال Transferability و قابلیت وابستگی Dependability و ملاحظات اخلاقی)
  پ- نحوه مدیریت داده ها، نرم افزارهای کامپیوتری (در صورت استفاده)، روش ها آنالیز داده ها و تناسب آن با روش مطالعه .
در مقالات ارائه شده رعایت ملاحظات اخلاقی، ذکر اخذ رضایت نامه و محرمانگی اطلاعات ضروری است.
  • یافته ها: یکی دیگر از بخش های مهم مقاله که آینه تمام نمای دستاورد مطالعه می‌باشد، اطلاعاتی است که در بخش یافته ها بیان می‌گردد. از آنجایی که نوع یافته های مطالعات کمی و کیفی متفاوت اند, نحوه نگارش این بخش نیز بطور مجزا بیان می‌شود .
یافته ها در مطالعات کمی شامل:
  الف- بررسی میزان و توزیع متغیرهای دموگرافیک و مداخله گر(نحوه توزیع و یکسان بودن آنها در گروههای مطالعه)
  ب- یافته های اصلی بر اساس اهداف مطالعه به روشنی و به اندازه کافی ارایه گردد. به طوریکه خواننده بتواند براحتی در مورد میزان دستیابی به اهداف قضاوت کند.
  پ- داده ها و مفاهیم آماری مثل تعداد/ درصد و یا میانگین/انحراف معیار بدون تفسیر ذکر گردند. نوع و تناسب آزمونها و سطح معنی داری آنها بیان شوند. ۴- داده ها و یافته هایی که در جداول و نمودارها ارایه می‌گردد نباید در متن تکرار شود و در حد امکان بطور خلاصه در مورد توزیع آنها در متن جمع بندی صورت گیرد. ۵- جداول و نمودارها به زبان فارسی و شامل عنوان رسا، زمان و مکان اجرای مطالعه باشد. تعداد آنها حداکثر ۳ مورد بوده و و نیازی به زیرنویس ندارند فقط نمادها (نظیر * ، ... + ) زیرنویس شوند .
  در مطالعات کیفی:
  الف - ابتداء براساس الگو ریتم و روش آنالیز انتخاب شده در مطالعه گزارش مختصری از یافته ها در هر مرحله بیان شود.
  ب- سپس طبقات, مفاهیم یا درونمایه های اصلی با زیر مجموعه آنها به همراه نقل قول های مستقیم مشارکت کنندگان یا داده های اولیه ثبت شده بیان و توضیح داده شوند.
  پ- در آخر متناسب با سوال یا سوالات پژوهش (معنی و یا فرآیند پدیده مورد مطالعه)، یافته های مطالعه تبیین شوند، به طوریکه معنی تبیین شده و یا نظریه اساسی برآمده از داده های مطالعه و نشان دهنده ارتباط منطقی و روشن مفاهیم، درونمایه ها، طبقات یا متغیر اصلی باشند .
  • بحث و نتیجه گیری: این بخش باید حاوی جمع بندی و نتیجه گیری از یافته ها در راستای چگونگی پاسخ به اهداف یا سوال های پژوهش باشد و در ارایه آن به این نکات توجه شود:
  الف - در مطالعات کمی این جمع بندی بدون بیان و تکرار یافته های عددی و آماری باشد.
  ب- چگونگی ارتباط یافته های مطالعه حاضر با یافته های دیگر تحقیقات ( موافق و مخالف) انجام شده در ایران و جهان (با ذکر منابع) مقایسه و تحلیل ( نه فقط توصیف) گردد و دلایل رد و یا قبول آنها بحث گردد.
  پ- یافته های غیر قابل انتظار نیز بررسی و تفسیر گردند.
  ت- اگر مطالعه‌ای مبتنی بر چارچوب نظری و مدلی انجام شده باشد، باید یافته ها را در ارتباط با آن نیز تفسیر نماید.
 ث- از اظهار نظر در مواردی فراتر از یافته‌های مطالعه خودداری شود .
ج- موارد کاربرد یافته ها، محدودیت‌های مطالعه و میزان تعمیم‌پذیری آن مورد توجه قرار گیرد.
چ- پیشنهادهایی جهت انجام مطالعات بعدی و به کارگیری یافته‌ها در این بخش قابل طرح می‌باشد .
  • تشکر و قدردانی: در این قسمت از مؤسسه تأمین کننده بودجه، افراد و یا سازمان‌هایی که به نحوی در انجام مطالعه و یا نگارش مقاله همکاری نموده‌اند قدردانی می گردد.
  1. منابع (رفرنس): منابع فارسی با قلم B Nazanin دراندازه ۱۰ و منابع انگلیسی با فونت Times News Roman دراندازه ۹ نوشته شوند.  منابع باید براساس فرمت APA نوشته شوند. همه رفرنس های داخل متن باید در فهرست منابع انتهای مقاله باشند؛ وگرنه مطالب باید به نقل ازآنها نوشته شوند.
 
 
 
فرایند ارسال مقاله
مقالات باید در قالب فرمت word و از طریق سایت فصلنامه ارسال شود. مقالاتی که ساختار فصلنامه را رعایت نکرده باشند در مرحله اول رد و ومرد داوری قرار نخواهند گرفت. تمامی مقالات دریافتی توسط ۳-۲ نفر داور همطراز مرور و داوری می­گردد. نویسنده مسوول مکاتبات باید پس از دریافت نظرات داوران، موارد اصلاحی را در فایل مقاله داوری شده، اصلاح و نیز با یک نامه همراه، در پاسخ به تک تک نظرات داوران تهیه نموده و تا ۲ هفته بعد به دبیرخانه مجله ارسال نماید. بدیهی است در غیر این­صورت مقاله مورد بازبینی قرار نخواهد گرفت و از فرایند داوری حذف خواهد شد.
 
نشانی مطلب در وبگاه فصلنامه مددکاری اجتماعی و بهزیستی اجتماعی:
http://swasw.socialwork.ir/find-1.48.13.fa.html
برگشت به اصل مطلب